Ліна Тимошина

«Закликав до ліквідації української влади»: судитимуть ще одного окупаційного політика з Криму

mainnews-id
Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «керівника ради соціалістичної політичної партії «Справедлива Росія – Патріоти – За правду», що діє в Криму. Обвинувачений проводить інформаційну діяльність на шкоду безпеці України в інтересах держави-окупанта.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Telegram.

Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення рф, «політик» через власні соціальні мережі почав поширювати матеріали з підтримкою війни в Україні.

«Він виправдовував проведення незаконного псевдореферендуму у 2022 році, порівнював політичний устрій в Україні з фашизмом та закликав до ліквідації української влади», - зазначили у прокуратурі.

Дії «політика-блогера» кваліфіковано як: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України); дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України). А також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: пресслужба прокуратури АР Крим

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин