Микола Шевчук

Алі Чаринського внесли у список «терористів» в рф: на його думку, це робиться з метою тиску на родичів

mainnews-id
Активіст активно захищав кримських татар та розповідав про злочини рф в Україні

Російські окупанти внесли активіста Алі Чаринського у список "терористів-екстремістів". На його думку таким чином рф хоче тиснути на його рідних в Дагестані.

Про це він сам повідомив в коментарі QIRIM.News.

«У 2022 році проти мене завели кримінальну справу за «дискредитацію російської армії» - це саме за те, що я розповідав, що насправді рф робить в Україні. Я сам з Дагестану і живу в Україні вже 7 років. Певну позитивну реакцію в Дагестані я добився, дагестанці на мені підписалися, почали читати, слідкувати. А те що мене внесли в список «терористів-екстремістів» - це така додаткова форма тиску. Так як до мене вони дістатися не можуть, вони вносять мене у список «терористів» і будь-хто, хто зі мною взаємодіє тепер буде обвинувачений у допомозі в терористичній діяльності. Навіть якщо мати відправить мені подарунок, її обвинуватять у спонсоруванні тероризму. Це форма переслідування родичів в рф», - зазначив активіст.

Він також підкреслив, що кримінальну справу проти нього в рф завели за статтею 205 частина 2 (КК рф) – виправдання терористичної діяльності.

«Це саме за те, що я виступав на захист кримських татар з 2014 року. У мене багато публікацій, де я висловлював свою позицію і доводив, що до терористичної діяльності кримські татари відношення не мають. Оскільки російський суд визначив, що їхня діяльність все-таки терористична, виходить, що я, коли виступаю на їхній захист - виправдовую "терористів"», - зазначив Чаринський.

Відповідаючи на питання, як він планує діяти, активіст підкреслив, що планує стати «частиною руху, який розвалить» рф.

При цьому, на його думку, подавати позови до російських судів не має сенсу.

«Судитися з рф нема сенсу. Бо у них не суди, а судилища, що показує досвід на окупованих територіях, мається на увазі в першу чергу Крим, який вони вже протягом 10 років вважають російським, але там суду нема, справедливості теж нема. Крім того всі ті справи, які відкривав у тому числі Європейський суд з прав людини проти рф закінчувалися ще більшими репресіями. Тобто вони ні свій закон не дотримуються, ні міжнародне право. Тобто вони оголосили війну і окрім як роззброїти їх повністю та розвалити цю країну на частини варіантів немає», - зазначив Чаринський.

Нагадаємо, блогер з Дагестану Арслан Мірзаєв активно підтримує Україну та кримських татар у протистоянні з рф. Алі Чаринський – його псевдонім.

Фото: Алі Чаринський

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин