Ліна Тимошина

«Більше F-16 для України», - Умєров про результати саміту НАТО

mainnews-id
Готуємося зустрічати сучасні винищувачі в українському небі

Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров на сторінці у Facebook, інформуючи про роботу на 75-му саміті НАТО у Вашингтоні.

«Я вдячний уряду Норвегії, прем’єр-міністру Йонасу Гар Стьоре, моєму колезі Бйорну Арілю Граму та норвезькому народу за рішення передати Україні шість винищувачів F-162», - написав Умєров.

Очільник Міноборони заявив, що F-16 зміцнять оборону українських міст і посилять можливості сил оборони України в повітрі.

Передача Україні винищувачів F-16 стала ключовим питанням і під час переговорів Рустема Умєрова з міністром оборони Данії Трольсом Лундом Поульсеном та міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом.

Умєров саміт НАТО 2.jpg

«Ключове питання зустрічі: передача Україні винищувачів F-16. Готуємося зустрічати сучасні винищувачі в українському небі. Впевнений, що ці літаки значно зміцнять захист наших міст від російського ракетного терору та посилять можливості Сил оборони України в небі», - наголосив Умєров.

Сторони обговорили також питання інвестицій в українську оборонну індустрію.

«Данія — перша країна НАТО, яка напряму фінансуватиме українські виробництва озброєння та боєприпасів. Дякую Данії за лідерство! Вже найближчим часом буде підписано перший контракт», - повідомив очільник оборонного відомства.

Ще одним пріоритетом є створення спільних підприємств. Міністри обговорили модель спільного інвестування у виробництво озброєння, що допоможе посилити обороноздатність України.

Для цього Міноборони створює «Оборонний фонд», яким стане головним партнером для іноземних союзників в питанні створення спільних підприємств.

«Щиро дякую Данії та Нідерландам за підтримку України. Разом ми наближаємо перемогу!», - додав Умєров.

саміт НАТО 3.jpg

Фото: Facebook/Рустем Умєров/Rustem Umerov

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин