Микола Шевчук

Блінкен дав оцінку діям росії в Криму

mainnews-id
У Києві відбувається четвертий саміт Кримської платформи

Всі репресії, викрадення дітей й русифікація, які проводить росія в окупованому Криму, вона проводитиме і на решті частин України і світу, які вона хоче захопити.

Про це зазначив Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент QIRIM.News.

Американський чиновник підкреслив, що «путін хоче захопити всю Україну, адже він відкрито говорить про відновлення Російської імперії».

“Крим — це те, за що борються українці. Вони борються за належне їм право визначати своє майбутнє, за повагу до прав і свобод, за територіальну цілісність — це те, що прописано у Статуті ООН”, — сказав Блінкен.

Він наголосив, що так звані вибори, примусове вивезення дітей з Криму, незаконне затримання активістів, нав’язування російської мови, культури та релігії — це не окремі випадки, це шаблон того, що робить росія з будь-якою частиною України, яку вона окуповує. Окремо він вказав, що це демонструє, що зробить путін з рештою України і світу, якщо йому вдасться їх захопити.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин