Микола Шевчук

Бранець Зіядінов має проблеми з тиском та потребує огляду стоматолога

mainnews-id
Окупанти засудили активіста за нібито участь в організації Хізб ут-Тахрір

Політв’язень Еміль Зіядінов, засуджений загарбниками до 17 років ув'язнення, потребує огляду стоматолога.

Про це розповіла його дружина Ельвіє Зіядінова, яка відвідала чоловіка у в'язниці в липецькій області, цитує «Кримська солідарність».

Жінка зазначила, що чоловікові потрібно ставити на зуб протез і вона домовилася про це з липецькою лікаркою. Але за понад чотири місяці стоматологиня так і не відвідала бранця. Крім того, кримського татарина почав турбувати головний біль. Тюремний фельдшер запевнив, що нічого критичного немає. Однак Ельвіє Зіядінова наголосила, що показники артеріального тиску у чоловіка низькі. При тому, що він завжди страждав від підвищеного тиску.

Нагадаємо, вперше Еміля Зіядінова затримали у 2019 році біля будинку Рустема Шейхалієва, де відбувався обшук. Його звинуватили у «непідкоренні правоохоронним органам».

7 липня 2020 року в помешканні Еміля пройшов обшук. Зіядінова звинуватили в участі у забороненій в рф організації Хізб ут-Тахрір і підготовці до захоплення влади.

19 квітня 2022 року Південний окружний військовий суд оголосив Емілю Зіядінову вирок. Головуючим був суддя Станіслав Жидков. Звинувачений отримав 17 років ув'язнення з відбуттям перших 4 років у в'язниці, решту — у колонії суворого режиму з обмеженнями терміном на півтора року після звільнення. 7 листопада 2022 року апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Фото: "Кримська солідарність"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин