Асіф Алієв

Чубаров закликав долучитися до написання диктанту кримськотатарською мовою

mainnews-id
Написати диктант можуть усі охочі, незалежно від віку, національності, місця і країни проживання, рівня знання кримськотатарської мови

21 лютого щороку у всьому світі відмічається Міжнародний день рідної мови, який був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО ще 17 листопада 1999 року.

Щороку саме цього дня кримські татари беруть участь у написанні диктанту кримськотатарською мовою.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав долучитися до написання диктанту кримськотатарською мовою.

Він нагадав, що написати диктант можуть усі охочі, незалежно від віку, національності, місця і країни проживання, рівня знання кримськотатарської мови.

«Диктант має бути написаний від руки, розбірливо, латиницею або кирилицею. Після закінчення диктанту учасники матимуть один день (до 19:00 години 22 лютого), протягом якого можна буде надіслати свій текст (фото або скан) на електронну пошту qrm.nefes@gmail.com, обов'язково зазначивши ім'я, місто, контактний телефон і посилання на акаунт (Facebook, Instagram).

Після завершення прийому написаних робіт, текст диктанту латиницею та кирилицею буде опубліковано на сторінках "Nefes" у Facebook та Instagram наступного дня (22 лютого, після 19:00) для самоперевірки» — зазначив голова Меджлісу.

Диктант кримськотатарською буде проведено вшосте. Як і попередні диктанти, організовує цю вкрай важливу акцію кримськотатарська громадська ініціатива "Nefes" (українською – «Подих»).

З 2022 року ініціатори акції присвячують щорічний онлайн-диктант кримськотатарською мовою членам команди "Nefes", першому заступнику Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, громадським активістам Асану та Азізу Ахтемовим, яких було незаконно заарештовано в Криму у вересні 2021 року та невдовзі засуджено відповідно до 17, 15 та 13 років ув’язнення у колонії суворого режиму.

"Отже, підтримуючи ініціаторів та організаторів чудової гуманітарної акції, запрошуємо всіх долучитися до написання диктанту кримськотатарською мовою у Міжнародний день рідної мови 21 лютого 2024 року", — додав Рефат Чубаров.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин