Ліна Тимошина

Чверть заявників для отримання документів громадянина України саме з АР Крим, - Генконсул України у Стамбулі Недільський

mainnews-id
Кількість звернень від громадян України, які мешкають на території окупованого Криму, зберігається стабільно високою

Орієнтовно чверть усіх заявників, які звертаються до Генерального консульства України в Стамбулі для отримання документів громадянина України, саме з Автономної Республіки Крим.

Про це повідомив Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський у відповіді на запит QIRIM.News.

«Можу сказати, що кількість звернень від громадян України, які мешкають на території тимчасово окупованого Криму, зберігається стабільно високою. Можемо говорити про те, що приблизно чверть усіх заявників саме з АРК», - відповів Недільський.

Також Генеральний консул зазначив, що консульські установи на території Туреччини надають фактично весь спектр консульських послуг для громадян України з тимчасово окупованих територій.

«Конкретний пакет документів залежить від обраної консульської дії. Для зручності громадян, а також для уникнення плутанини, вони можуть ознайомитись з відповідним переліком для кожної дії на сайтах установ», - зазначив Недільський.

Зі списком консульських послуг можна ознайомитися за посиланням.

Загалом, для оформлення консульських дій необхідна особиста присутність громадян. Водночас у випадках оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон дітям до 12 років, присутність самих дітей не вимагається. В такому випадку достатньо присутності законного представника.

Зазначимо, на сайті Міністерства закордонних справ України вказується, що на консульський прийом у Туреччині потрібно записатися онлайн за посиланням http://turkiye.mfa.gov.ua. Запис в електронну чергу можливий лише після авторизації в системі “ID.GOV.UA”.

Адреса Генерального Консульства України в Стамбулі (Турецька Республіка): Туреччина, м. Стамбул, р-н Флорія-Бакиркьой, вул. Адакалє,13.

Крім того, консульства України в Туреччині є в Анкарі та Анталії.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин