Асіф Алієв

«Демократія потребує захисту»,— Умєров подякував Данії за військову допомогу та закликав надати артснаряди, засоби ППО та боєприпаси до них

mainnews-id
Україна потребує більше зброї та боєприпасів для відбиття атак російських агресорів, які значно активізувались

Міністр оборони України Рустем Умєров виступив з відеозверненням до учасників VII Копенгагенського саміту демократії — представницької конференції, яка зібрала лідерів країн і організацій обговорити посилення демократії у сучасному світі.

Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook

Він подякував своєму колезі, міністру оборони Данії Троельду Лунду Поульсену, за його роль у посиленні української оборонної індустрії, за лідерство Данії у підтримці українських виробників.

Разом з тим, Умєров зазначив, що Україна потребує більше зброї та боєприпасів для відбиття атак російських агресорів, які значно активізувались.

«Артилерійські снаряди, засоби протиповітряної оборони та боєприпаси до них — наші першочергові військові потреби. Переконаний, що обіцяні Данією та іншими країнами-партнерами літаки F-16 суттєво посилять наші оборонні спроможності. Дякую за підготовку наших пілотів та допоміжного персоналу», — наголосив міністр.

Умєров додав, що «сьогодні демократія потребує захисту» і хоробрі українські воїни стримують навалу російської тиранії в Україні та перекривають їй шлях далі в демократичну Європу.

«Але вони потребують допомоги. Вірю, що разом ми зможемо захистити наші спільні цінності та здобути перемогу у цій війні!», — підкреслів він.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин