Ліна Тимошина

Державна зрада: колишньому міліціонеру, а нині окупаційному депутату загрожує до 15 років за ґратами

mainnews-id
Сприяв утворенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим, повідомлено про підозру окупаційному депутату «Законодавчих зборів міста Севастополя ІІ скликання». Його дії кваліфіковано як державна зрада. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим.

Слідство встановило, що з 2013 року підозрюваний працював начальником відділу громадської безпеки УМВС України в м. Севастополі.

Однак після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на бік ворога в умовах збройного конфлікту, обійнявши посаду «заступника начальника поліції (з охорони громадського порядку) УМВС росії по м. Севастополю.

"Згодом, у вересні 2019 року, підозрюваний був обраний окупаційним депутатом Законодавчих зборів міста Севастополя ІІ скликання від ліберально-демократичної партії росії, де дотепер продовжує діяльність на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України", - зазначили у відомстві.

Своїми діями підозрюваний сприяв утворенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові. А також надавав допомогу державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

У прокуратурі прізвища підозрюваного не називають. Однак, як повідомляють джерела QIRIM.News у правоохоронних органах, йдеться про Артема Гордієнка.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин