Микола Шевчук

Для чого окупанти будують загородження біля Кримського мосту: аналіз від експерта

mainnews-id
Міст вже двічі зазнавав успішних ударів українських військових

Загородження, які будують окупанти уздовж Кримського мосту, є елементами активного захисту і мають протидіяти безпосередньо моменту нанесення ударів з використанням відповідних підводних та надводних безпілотників. При цьому, активні роботи почалися після заяви начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про необхідність знищення моста, що свідчить про серйозне ставлення окупантів до його слів.

Про це заявив політолог та військовий експерт Дмитро Снєгирьов в коментарі QIRIM.News, коментуючи будівництво окупантами загороджень довкола Кримського мосту.

«Основний їхній функціонал – захистити Кримський міст від ударів морськими безпілотниками. Інше питання, наскільки це відповідає можливостям активного захисту. Бонові загородження використовувалися до цього часу і показали свою низьку ефективність. Це елементи активного захисту і мають протидіяти безпосередньо моменту нанесення ударів з використанням відповідних підводних та надводних ударних апаратів. Подібні бонові загородження були використані не тільки в районі Кримського мосту, але і Севастопольської бухти та інших місць базування плавзасобів чорноморського флоту, але все це не мало того ефекту, на який сподівалась російська влада. Навіть остання атака засвідчила, що бонові загородження абсолютно неефективні в моменті протидії морським безпілотникам. Тому прийшли до моменту постійного патрулювання з використанням гелікоптерів і повітряно-космічних сил рф», - відзначив експерт.

На його думку, будівництво подібних об’єктів - це більше елемент інформаційної кампанії російської сторони: показати захищеність стратегічних об’єктів, ніж реальний захист від засобів ураження України.

«Зауважте, що всі активні роботи щодо бонових загороджень росіяни розпочали після заяв начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про те, що подальша доля Кримського мосту є досить сумнівною, тому що він буде основною ціллю українського розвідтовариства. А враховуючи те, що Magura V5 вважається одним з найефективніших морських безпілотників: уражено 14 плавзасобів, а 8 потоплено, то росіяни сприйняли подібного характеру заяви серйозно. Про що і свідчать роботи, які вони проводять для можливого захисту Кримського мосту», - вважає Снєгирьов.

Аналізуючи можливі удари по мосту для його знищення, він звернув увагу на те, що міст побудований з урахуванням подолання негативних наслідків від потенційного ураження. Відповідно, для його знищення необхідно бити по окремих опорах. Саме це пояснює, чому міст досі стоїть.

Снєгирьов також звернув увагу на те, що російська сторона активно запускає інформацію про неважливість Кримського мосту для війська окупантів.

«Доходить до того, що начебто міст вже не виконує завдань логістики, яку наче здійснюють окупанти або паромними переправами, або залізницею на окупованих територіях. Тобто, крім безпосередньо питання захисту, ведуться й інформаційно-психологічні операції, які мають показати неважливість мосту для рф», - зазначив фахівець.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти будують паралельні споруди та бонові загородження біля Кримського мосту.

Фото загороджень біля Кримського мосту: "Кримський вітер"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин