Ліна Тимошина

«Допоможіть його обміняти», - мати політв'язня Аппаза Куртамета звернулася до ООН

mainnews-id
Вона розповіла, що бореться за звільнення свого сина самотужки. Його батько також був викрадений

Мати кримськотатарського політв'язня Аппаза Куртамета, засудженого окупантами до семи років колонії за звинуваченням у нібито «фінансуванні тероризму», Айше Куртамет звернулася до представників країн ООН на сайд-івенті «Десять років у в'язниці під відкритим небом: Права людини в окупованому Криму» в рамках 57-ї сесії Ради з прав людини ООН з проханням допомогти звільнити її сина.

Відеозвернення Айше Куртамет оприлюднив перший заступник голови Меджлісу, експолітв'язень Наріман Джелял на сторінці у Facebook.

«Я звертаюся до вас з глибоким болем у серці, щоби розповісти про долю мого сина. Мій син Куртамет Аппаз, йому 22 роки, став жертвою несправедливих дій на окупованих територіях України. Мій син був викрадений російськими силовиками, службами ФСБ з території Херсонської області, окупованої з початку війни, та вивезений до Криму», - розповіла Куртамет.

За її словами, Аппаза Куртамета насильницьки вивезли, щоб змусити співпрацювати з ФСБ. Про його долю жінка не знала протягом кількох місяців. Вона розповіла, що його засудили до 7 років колонії суворого режиму за донат для друга, який захищає Україну.

«За відмову співпрацювати з ФСБ його звинуватили у «фінансуванні тероризму», з чим ми ніколи-ніколи не погодимося. Я прошу міжнародну спільноту, Організацію Об'єднаних Націй допомогти мені у боротьбі за порятунок мого сина, стати його голосом, стати голосом правди. Мовчання, безкарність і бездіяльність лише укріплює зло», - наголосила мати політбранця.

Вона розповіла, що бореться за звільнення свого сина самотужки. Його батько також був викрадений і йому готують вирок.

Наразі Аппаз Куртамет перебуває у російській в'язниці «Володимирський централ».

«Я прошу, допоможіть його обміняти, це крик про допомогу, мій син має бути на свободі і його батько теж. Такі чесні та порядні, такі чисті хлопці, як мій син, їм не місце у в'язниці. Я прошу вас взяти участь в його порятунку», - звернулася Айше Куртамет.

Нагадаємо, 20 квітня 2023 року окупаційний Київський районний суд Сімферополя засудив Аппаза Куртамета до 7 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в’язниці.

аппаз куртамет.png

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин