Асіф Алієв

Дружина політв'язня Азіза Ахтемова не може знайти чоловіка

mainnews-id
Аділе Ахтемова вже три тижні марно намагається дізнатися бодай якусь інформацію про нього

4 вересня кримськотатарського політв'язня Азіза Ахтемова етапували з в'язниці міста Єнісейськ Красноярського краю росії в іншу колонію.

Коли про це дізналася дружина кримського татарина, Аділе Ахтемова, вона намагалася зв'язатися з тюремною адміністрацією, щоб з'ясувати, де тепер перебуває її чоловік.

На перше звернення, яке жінка написала на електронну адресу в'язниці, їй відповіли, що не мають права повідомляти третій особи інформацію про те, куди етапували ув'язненого.

Через кілька днів, коли вона надіслала нову заяву з обґрунтуваннями та аргументами про те, що вона ще й громадська захисниця Азіза Ахтемова, доклавши до листа відповідну ухвалу суду, її заява взагалі була проігнорована.

«Минуло вже три тижні, абсолютно ніяких звісток від нього немає. На мої численні дзвінки на вказані на сайті в'язниці номери телефонів я не отримала жодної відповіді, навіть гудки не доходять.

Мені ніде не відповідають — ні в черговій частині, ні в інших відділах колонії. Я не маю жодної інформації і дуже переживаю за свого чоловіка», - розповіла вона QIRIM.News.

Водночас Аділе Ахтемова не втрачає надії, що її чоловіка повернуть з ув'язнення так само, як і першого заступника голови голови Меджлісу кримськтотатарського народу Нарімана Джеляля та Леніє Умерову.

«Ми були щиро раді звільненню Нарімана А'ги та Леніє Умерової. Водночас ми сподівалися, що Азіз та його двоюрідний брат Асан Ахтемов також будуть серед звільнених.

Однак, на жаль, їх там не виявилося. Незважаючи на це, ми дуже сподіваємося і чекаємо на повернення їх додому», — розповіла дружина кримськотатарського бранця кремля.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин