Микола Шевчук

Двом експрацівникам СБУ з Криму загрожує до 15 років позбавлення волі за державну зраду

mainnews-id
У 2014 році підозрювані зрадили військовій присязі та перейшли на службу до ворога

За процесуального керівництва Прокуратури Автономної Республіки Крим (АРК) та міста Севастополя повідомлено про підозру двом колишнім працівникам Служби безпеки України (СБУ) в Криму, які під час активної фази окупації півострова перейшли на бік ворога. Їм інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба відомства.

До окупації півострова один із чоловіків обіймав посаду оперуповноваженого Білогірського міжрайонного відділу ГУ СБУ в АРК, інший був слідчим 2 відділення слідчого відділу ГУ СБУ в АРК.

За інформацією джерел QIRIM.News в правоохоронних органах, йдеться про Компанійцева Олександра Вікторовича та Манжоса Олександра Олександровича.

Слідством встановлено, що у 2014 році підозрювані зрадили військовій присязі та перейшли на службу до ворога, працевлаштувавшись до створеного окупаційною владою «уфсб росії» по Криму і м. Севастополю, яке безпосередньо причетне до організації та вчинення дій по захопленню та окупації Кримського півострова.

Своїми діями вони сприяли становленню та укріпленню влади держави-агресора на тимчасово окупованій території АРК та міста Севастополя, а також надавали допомогу її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин