Асіф Алієв

Двом пропагандистам телеканалу «Міллет» повідомлено про підозру

mainnews-id
Йдеться про Асана Абібуллаєва та Ельвіну Сеітову

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру двом кримським агітаторам, які проводили інформкампанії на підтримку окупантів.

Йдеться про псевдожурналістів окупаційного телеканалу «Міллет», які публічно підтримали агресора після захоплення Криму.

За даними слідства, вони поширювали матеріали, які закликали до захоплення влади та зміни кордонів України.

У 2016 році за віддану службу кремлівській агітмашині одну ворожу поплічницю підвищили до посади ведучої токшоу «Кримський консенсус», інший фігурант отримав "крісло" ведучого програми новин «Хаберлер».

У ефірах цих псевдопередач зловмисники вихваляли путіна та підтримували агресивні дії росії проти нашої держави.

Встановлено, що наразі фігурантка позиціонує себе як політологиня і продовжує поширювати кремлівські наративи в пропагандистських медіа рф.

Також вона продовжує публічно заперечувати існування України як суверенної держави і закликає до її повного захоплення.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили двом ворожим поплічникам про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Оскільки зловмисники перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України. Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим, оперативний супровід — ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, процесуальне керівництво — Прокуратура в АР Крим та м. Севастополі.

Джерело в правоохоронних органах повідомило QIRIM.News, що йдеться про Асана Абібуллаєва та Ельвіну Сеітову.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин