Асіф Алієв

Джамала представила нове відео на пісню ARAFAT DAĞINDAN

mainnews-id
Кліп, тривалістю 6 хвилин, ймовірно, найдовший в історії українського шоу-бізнесу

Співачка Джамала (Jamala) представила першу відеороботу на один з треків альбому кримськотатарської музики QIRIM — старовинну пісню ARAFAT DAĞINDAN

Кліп, тривалістю 6 хвилин, зняв український режисер Герман Нєнов, який був креативним директором "Євробачення-2023" у Ліверпулі.

Він розповів QIRIM.News, що це, ймовірно, поки найдовший кліп в історії українського шоу-бізнесу. За словами Нєнова, зйомки тривали 27 годин та проходили у двох локаціях: у піщаному кар'єрі та у великому павільйоні під Києвом. 

ARAFAT DAĞINDAN – старовинна народна пісня з міста Акмесжит (Сімферополь). За сюжетом, це історія про те, як чоловік піднімається на гору Арафат, розташовану в безводній пустельній долині неподалік від Священної Мекки. А після повернення з паломництва отримує почесне звання хаджі.

«Це, без перебільшення, одна з найкрасивіших і найвіртуозніших пісень не тільки з альбому QIRIM, а й серед усіх пісень світу, які я чула за все своє життя», – розповіла Джамала. 

За її словами, це вперше в історії, коли старовинна пісня звучить таким складом. І головна складність полягає у відсутності фіксованого ритму, бо кожне оспівування слова має вільний рух, ніби мереживо навколо однієї ноти.

Костюми для відео створив стиліст Юрій Жуйков.

Спеціально для ARAFAT DAĞINDAN він розробив три різних образи: перший образ — об'ємна багатошарова накидка-сукня, яка відсилає до вбрання Джамали на презентації альбому QIRIM у Києві в Національні опері у травні 2023 року; друга сукня прикрашена своєрідними щитами і символізує Джамалу-воїна, яка захищає свій народ та його історію, навіть якщо все руйнується. Третій образ, білий — сповнений чистоти та очищення.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Корінні народи рф є важливими союзниками України »,- нардеп Олег Дунда

news-pic

«Деколонізація рф забезпечить відновлення прав поневолених народів росії», - Рефат Чубаров

news-pic

Політв'язня Сейтхалілова відвезли у невідомому напрямку

news-pic

У східній частині окупованого Криму силовики перевіряють автомобілі

news-pic

«Якого біса...», — Чубаров відреагував на образу мусульман стендапером Стенюком

news-pic

Єдиний тюркський алфавіт: перспективи та реакція росіян

news-pic

Після того, як батька затримали, я вирішив для себе, що буду навчатися на юриста: історія сина бранця кремля і волонтера Шейхіслямова

news-pic

Дружина політв'язня Азіза Ахтемова не може знайти чоловіка