Микола Шевчук

У Києві відбудеться благодійний захід за участю Нарімана Джеляла

mainnews-id
Під час події будуть зібрані кошти на підтримку 48-го штурмового батальйону імені Номана Челебіджихана

Сьогодні, 4 вересня, о 18:30 у просторі "PEN Ukraine" відбудеться зустріч з першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишнім політв’язнем Наріманом Джелялом «Повертати своє: Наріман Джелял у розмові з Тетяною Терен».

Розмову модеруватиме виконавча директорка «PEN Ukraine» Тетяна Терен.

Про це йдеться в анонсі події від PEN Ukraine.

«Готуючись до розмови, подумала, що за останні роки модерувала зустрічі з багатьма звільненими заручниками кремля, зокрема, з Олегом Сенцовим і Станіславом Асєєвим. За ці останні роки долі ув'язнених росією українців стали частиною щоденної роботи і щоденного життя. Але для мене дуже важливо не лише докладати свої зусилля для звільнення цих людей, але й знати і фіксувати, через що вони пройшли. Бо досвід російського полону й ув'язнення – це історія російського зла, його природи, яку має знати весь світ», - написала Тетяна Терен на сторінці у Facebook.

Терен нагадала, що Джелял провів в російському ув'язненні майже три роки, і нині одна з його головних цілей – «повернути на волю інших незаконно ув'язнених і полонених українців і кримських татар».

«Ми будемо говорити про досвід ув’язнення і природу російського зла, про зміни, які відбулися в українському суспільстві після початку повномасштабного вторгнення, про повернення Криму і боротьбу за звільнення бранців кремля на окупованих територіях, про мости між українською та кримськотатарською культурами і віру в повернення додому», - зазначила активістка.

Нагадаємо, 28 червня Джеляла звільнили в рамках обміну полоненими. Його разом з іншими п'ятьма кримськими татарами окупанти затримали на початку вересня 2021 року за сфальсифікованими обвинуваченнями в диверсії. У 2022 році окупанти засудили Джеляла до 17 років ув'язнення

Захід відбудеться за адресою вул. Лук’янівська, 14а простір «PEN Ukrainе». Реєстрація за посиланням.

В рамках події будуть зібрані кошти на підтримку 48-го штурмового батальйону імені Номана Челебіджихана.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин