Микола Шевчук

Експерт пояснив, як будівництво фортифікацій на узбережжі Криму допомагає збагатитися колаборанту Аксьонову

mainnews-id
Будівництво фортифікацій допомагає місцевим колаборантам збагатитися

Більшу частину тих грошей, які окупанти виділяють на побудову фортифікаційних смуг на західному узбережжі Криму, покладе собі в кишеню колаборант і так званий голова Криму Сергій Аксьонов.

Про це зазначив військовий експерт, керівник безпекових програм центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук QIRIM.News, коментуючи зведення оборонних ліній окупантами в Криму.

«У противника є лінія оборони майже стаціонарна, яку вони розбудували у 2015-2016 роках на півночі Криму. Її підтримують. Вона потужна. Очевидно її створено, аби протистояти ЗСУ при можливому контрнаступі через кримські перешийки і далі вглиб території Криму. Там доволі багато позиційних районів. Навіть між Кримом і Керченським півостровам споруджена ще одна така собі лінія суровікіна (мережа укріплень у Запорізькій області, зведена окупантами і названа на честь їхнього генерала сєргєя суровікіна – ред.) Всі ці лінії оборони свідчать про те, що росіяни цілком серйозно припускають можливість прориву наших військ у Крим і досягнення там успіху», - зазначив експерт.

Стосовно західного узбережжя Криму, на думку Лакійчука, лінії оборони тут протидиверсійні та спрямовані проти тактичних десантів.

«Для загального розуміння. В районі мису Тарханкут років 15 тому сів на мілину великий суховантаж, бовтався він там довго. Кілька місяців тому росіяни підірвали його, заявивши, начебто його використовували для ліквідації вибухонебезпечних предметів. Насправді, ймовірно, вони підозрювали, що він може бути використаний нашими Силами спеціальних операцій чи морськими піхотинцями при організації прихованої висадки на кримське узбережжя. Тому вони більше бояться дій наших диверсійно-розвідувальних груп. А закрити цілком узбережжя вони не можуть. Тому риють окопи», — сказав експерт.

Окремо він звернув увагу на той факт, що прокладання окопів на західному узбережжі півострова є способом місцевого колаборанта і так званого голови Криму Сергія Аксьонова вкрасти частину грошей окупантів.

_«Звісно, що таке риття окопів грошей в кишеню не відміняє. Аксьонов у цьому спеціаліст і щоразу, коли він отримує гроші за риття окопів на пляжах, він знає, що більшу частину коштів він привласнить. Бо восени-взимку окопи знову будуть розмиті, а наступного року новий фінансовий транш прийде. І знову можна буде рити окопи», - підкреслив Лакійчук. _

При цьому, він нагадав, що розвідувально-диверсійні групи українських військових доволі успішно діють в цьому регіоні.

Раніше повідомлялося, що партизани «АТЕШ» фіксують будівництво окупантами фортифікаційних споруд по всьому Криму.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин