Асіф Алієв

Експерт розповів, як Крим стає «валізою без ручки»

mainnews-id

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія XXI", капітан першого рангу запасу ВМС України Павло Лакійчук пояснив в етері Еспресо, як тимчасово окупований півострів може стати пасткою для росіян.

За його словами, у Криму є слабина — це перешийки Чонгар і Перекоп.

«Цей острівець фактично пов'язаний з материком цими двома "шиями". Якщо там корок заткнути, то, власне кажучи, він стає закритим. З іншого боку, у них зараз є ще один транспортний перехід - той же Кримський міст та переправа "Порт Крим - Порт Кавказ". Якщо перерізати логістику на Керченській протоці, то Крим стає "валізою без ручки". Він не лише не допомагає під час атак на материк, а й обтяжує свого власника", — пояснює капітан першого рангу запасу ВМС України.

Лакійчук наголосив, що росіяни вже зрозуміли цю небезпеку для себе, тому намагаються прокласти залізницю прямо в зоні бойових дій на півдні України.

"Українські військові обрали найкращий шлях — операцію з підготовки бойового простору, "плануюча операція" (як називають її партнери Збройних Сил) з ізоляції Кримського півострова. Що буде з ворожим гарнізоном, угрупованням у Криму? Я не знаю і мені байдуже. Як історія показує, у них є Херсонес, я маю на увазі не те стародавнє грецьке місто Херсонес, а мис Херсонес у Севастополі, де зазвичай скупчуються ті, хто з Криму тікає. Інша справа, ті, хто понаїхав у Крим. Загарбникам я б радив вже скористатися Кримським мостом й повертатися до себе у Воркуту, щоб не опинитися в такій собі пастці", — резюмував керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія XXI".

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин