Микола Шевчук

Правозахисники фіксують зростання з боку окупантів кількості випадків звинувачення у шпигунстві людей в Криму

mainnews-id
Збільшення кількості подібних "справ" повʼязане зі зростанням частоти ударів Збройних сил України по території окупованого Криму

На території окупованого росіянами Криму почастішали випадки звинувачень з боку окупаційної влади у шпигунстві. При цьому, це стосується не лише мешканців півострова, а й людей, яких привозять з новоокупованих територій України.

Про це заявив заступник голови Кримської правозахисної групи (КПГ) Володимир Чекригін в коментарі Суспільному Крим.

За його словами, збільшення кількості подібних "справ" повʼязано зі зростанням частоти ударів Збройних сил України по території окупованого Криму.

"Звичайно, вони розшукують людей, які можуть передавати інформацію або тих, які тим чи іншим шляхом сприяли проведенню якихось операцій на території Криму. Звичайно, у більшості випадків вони нікого знайти не можуть, але їм потрібно показувати якось ефективність своєї діяльності і тому по таких справах можуть брати випадкових людей, які ніяк з цими справами не повʼязані", — сказав він.

Що стосується людей, яких привозять з новоокупованих територій, то їх окупанти “також звинувачують або в терактах, або у підготовці до диверсій і до багатьох з них навіть не допускають адвокатів”.

Також Чекригін зазначив, що окупанти вигадують "абсолютно міфічні справи", тому що окупаційні суди співпрацюють з фсб, так само як адвокати, які тиснуть на обвинувачених.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин