Ліна Тимошина

«Колабораціонізм»: СБУ повідомила про підозру керівникам освітніх та культурних закладів півострова

mainnews-id
Записали особисті відеозвернення для пропагандистського ролика, в якому виправдовується збройна агресія ворога

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще трьох працівників освітньо-культурної сфери, які брали участь у зйомках пропагандистських відео та поширювали кремлівські наративи, і повідомила їм про підозри.

Про це інформує Головне управління СБУ в АР Крим.

«Йдеться про Чінгіза Якубова — ректора Кримського індустріально-педагогічного університету, Ельміру Налбантову — художню керівницю так званого «Кримськотатарського ансамблю «Хайтарма»» та Гульнару Муртазаєву — директорку загальноосвітньої школи № 44 у місті Сімферополі», - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, на початку 2023 року фігуранти записали особисті відеозвернення для пропагандистського ролика, в якому виправдовується збройна агресія ворога.

«У цих «промовах» ворожі поплічники вихваляються своїми «внесками» у воєнні злочини рф. А також закликають підтримувати президента й армію росії», - повідомили у відомстві.

Зазначається, що усі троє фігурантів мають великий досвід в поширенні кремлівських наративів. Та є постійними гостями в ефірах окупаційного телеканалу «Міллет». Це «медіа» працює за вказівкою окупаційного глави Криму Сергія Аксьонова та є рупором російської пропаганди у Криму.

«Крім того, Налбантова веде активну «інформаційну» діяльність на тимчасово захопленій частині Донеччини, просуваючи ідеї рашизму під час своїх концертів», - повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Якубову, Налбантовій та Муртазаєвій про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність і пособництво державі-агресору.

Оскільки фігуранти переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Фото: Головне управління СБУ в АР Крим

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин