Асіф Алієв

Комітет ООН визнав примусове нав’язування російського громадянства жителям Криму порушенням прав людини

mainnews-id
Комітет ООН визнав, що рф дійсно порушила права людини відповідно до Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, учасницею якого вона є

Згідно з повідомленням Комітету ООН, примусове нав’язування російського громадянства жителям тимчасово окупованого Криму вважається дискримінацією за національною ознакою та порушує права людини.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім того, Комітет встановив, що рф незаконно переміщує громадян України з окупованого Кримського півострова на свою територію для відбування покарання, що теж є порушенням прав людини.

Комітет ООН визнав, що рф дійсно порушила права людини відповідно до Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, учасницею якого вона є.

Зокрема:

• Затримання українських громадян є свавіллям, оскільки вони були засуджені за дії, вчинені до того, як рф поширила своє кримінальне законодавство на Крим.

• Переведення громадян України до рф для відбування там покарання було незаконним.

• Нав'язування російського громадянства також порушило права українських громадян і є дискримінацією за національною ознакою.

Раніше адвокат Сергій Заєць сказав в інтерв'ю QIRIM.News, що про рішення Комітету ООН з прав людини це світло в кінці тунелю для кримських політв'язнів.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин