Ліна Тимошина

Комітет ВРУ схвалив законопроєкт «Про правовий режим воєнного стану» щодо відновлення влади в АР Крим

mainnews-id
Передбачає можливість створення військових адміністрацій на території Криму усіх рівнів – від місцевого до республіканського

2 вересня на засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки народні депутати підтримали проєкт Закону “Про внесення змін до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі”.

Про це повідомило Представництво Президента в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

«Законопроєкт вирішує питання, які системно не вирішувались з 2014 року і є важливим кроком для відновлення діяльності державних органів на деокупованій території Криму. У звʼязку з тим, що державні органи влади фактично не працюють з початку тимчасової окупації, а відновити їхню роботу одразу після звільнення Криму не вдасться, проєкт передбачає можливість створення військових адміністрацій на території Криму усіх рівнів – від місцевого до республіканського, а також припинення повноважень тих, хто перебував на виборних посадах та державній службі», - зазначила Постійна Представниця Президента в АР Крим Таміла Ташева.

У відомстві додали, що законопроєкт є продовженням реалізації державної політики щодо реінтеграції тимчасово окупованої території, складовою якого є відновлення роботи державних інституцій після деокупації Автономної Республіки Крим.

Проєктом передбачено можливість створення військових адміністрацій на території Криму усіх рівнів – від місцевого до республіканського.

«Це текст до першого читання, схвалений Комітетом. Надалі законопроєкт розглядатиметься Верховною Радою України. Ми сподіваємось на підтримку народних депутатів України», - додали у представництві.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин