Микола Шевчук

Кримськотатарська мова з’явилася в Google Перекладачі: деталі

mainnews-id
Компанія додає 110 нових мов до Google Перекладача, що є найбільшим розширенням за всю історію

В Google Перекладачі з'явиться кримськотатарська мова.

Про це повідомляється у блозі компанії.

«Ми постійно впроваджуємо новітні технології, щоб більше людей мали доступ до цього інструменту: у 2022 році ми додали 24 нові мови, використовуючи підхід Zero-Shot Machine Translation, де модель машинного навчання вчиться перекладати іншою мовою, навіть якщо не бачить прикладу. Ми також анонсували ініціативу «1000 мов», яка передбачає створення моделей штучного інтелекту, що підтримуватимуть 1000 найпоширеніших мов світу», - сказано в повідомленні.

Компанія додає 110 нових мов до Google Перекладача, що є найбільшим розширенням за всю історію. Серед них і кримськотатараська.

«Кримськотатарська мова – тюркська мова, рідна мова кримських татар. Сьогодні кримськотатарська належить до мов, що потребують додаткового захисту за класифікацією UNESCO. У січні 2023 року в Україні було створено Національну комісію з питань кримськотатарської мови, що має її захищати», - сказано в повідомленні.

Серед алгоритмів вибору правил застосовування кожної мови у компанії назвали підхід, який полягає в тому, щоб надавати пріоритет найбільш вживаним різновидам кожної мови.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин