Асіф Алієв

Кримськотатарські волонтери отримали нагороди від Міноборони України

mainnews-id
У церемонії нагородження брав участь заступник Головнокомандувача Збройних Сил України Микола Балан та заступниця міністра оборони Наталія Калмикова

Кримськотатарські волонтери отримали нагороди "За сприяння обороні" від Міністерства оборони України.

Серед нагороджених - волонтер "Фонду Національного Добробуту Криму", БФ "UAIM Humanitarian Fund", співкоординатор Благодійної Платформи "Кримський Фронт" Фелікс Караєв, голова громадської організації "Бірлік" Ленур Чауш, співзасновниці мережі ресторанів "Мусафір" Соріна Сейтвелієва та Еміне Емірсалієва, кримськотатарські підприємці Сеїт-Бекір Сулейманов та Ервін Меметов.

волонтери троє.jpg

соріна.jpg

Серед багатьох інших нагороду також отримав азербайджанський волонтер Шамхал Гулієв (Фонд «Ти не один. Ua.AZE»).

калмикова.jpg

Як заявив QIRIM.News співкоординатор Благодійної Платформи "Кримський Фронт" Фелікс Караєв, нагорода - це відзнака всій команді "Кримського фронту" і таким благодійним фондам як "Фонд Національного Добробуту Криму", БФ "UAIM Humanitarian Fund" та людям, які допомагають.

«Я дуже вдячний міністерству оборони України, але я вважаю, що це заслуга всіх, хто в нашій команді волонтерів. Дуже багатьох людей не видно, дуже багато наших іноземних партнерів, які нам допомагають», — сказав він.

балан.jpg

У церемонії нагородження волонтерів брав участь заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковник Микола Балан та заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Микола Балан побажав всім волонтерам разом з військовими пройти парадом у день української Перемоги.

Зазначимо, сьогодні міністр оборони України Рустем Умєров також привітав волонтерів.

Він зазначив, що кожен воїн в Силах оборони України відчуває підтримку та самопожертву волонтерів. Нагадаємо, 5 грудня у світі відзначається Міжнародний день волонтерів.

Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Серед багатьох волонтерських організацій України активну участь беруть й кримськотатарські волонтери. Вони відправляють військову та гуманітарну допомогу військовим та цивільним, що постраждали від російської агресії.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин