Ліна Тимошина

Майже кожна друга особа, яка зазнає переслідування в окупованому Криму за проукраїнську позицію, - жінка

mainnews-id
Загалом окупанти у Криму порушили 979 справ за статтею про «дискредитацію збройних сил рф»

Окупанти у Криму порушили 979 справ за статтею про «дискредитацію збройних сил російської федерації».

Про це повідомило Представництво Президента в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили: щодня громадяни України продовжують чинити опір російській окупації та демонструють незламність, відвагу й підтримку України. Цей спротив значно посилився після початку повномасштабного вторгнення.

Щоб придушити цей спротив та небажання людей миритись з окупацією, рф ще у 2022 році ухвалила поправки до кримінального та адміністративного кодексів, що передбачає відповідальність за так звану «дискредитацію збройних сил російської федерації».

«Станом на 20 вересня 2024 року зафіксовано 979 випадків надходження матеріалів, складених за статтею 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення російської федерації до т.зв. «судів» на території окупованого Криму та інших органів», - йдеться у повідомленні.

З них у 875 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення.

У 17 випадках розгляд матеріалів триває. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.

За ознакою статі: 377 (43%) постанов винесено стосовно жінок та 497 (57%) – стосовно чоловіків.

«Отже, майже кожна друга особа, яка зазнає переслідування в тимчасово окупованому Криму за проукраїнську позицію, а також зазнає тиску, погроз з боку окупантів, — жінка», - резюмували у Представництві Президента в АР Крим.

Приводом до незаконних затримань слугують дописи та коментарі в соціальних мережах на підтримку України, поширення українських пісень, української державної символіки, осуд окупантів.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин