Асіф Алієв

Меджліс кримськотатарського народу засудив заяви Сікорського про Крим

mainnews-id
Ці заяви не відповідають ані національним інтересам України, ані правам та інтересам корінного народу України

Меджліс кримськотатарського народу вважає заяви міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про передачу Криму «під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями» неприпустимими та цинічними.

Про це йдеться у заяві президії Меджлісу кримськотатарського народу.

В Меджлісі зазначили, що ці заяви не відповідають ані національним інтересам України, ані правам та інтересам корінного кримськотатарського народу України.

Там нагадали, що згідно з національним законодавством України та міжнародним правом, «законними жителями» Криму є виключно громадяни України та особи, які в законний спосіб оформили своє постійне або тимчасове перебування на українській території, що підтверджується у встановленому українським законодавством порядку.

«Тому будь-які інші спроби встановлення законності проживання людини в українському Криму не потрібні та недоцільні.

Ми впевнені, що будь-які пропозиції щодо вирішення питання припинення війни росії проти України, досягнення миру в Україні, відновлення її територіальної цілісності, відновлення порушених прав і свобод українських громадян на окупованих територіях має відбуватися на основі національного законодавства України та міжнародного права», - наголошується у документі.

В президії Меджлісу підкреслили, що Крим - це тимчасово окупована територія України і першим кроком до встановлення миру має бути виведення російських окупаційних військ з території півострова.

«Обговорення будь-яких питань майбутнього Криму має відбуватися лише за участю та згодою Української держави та корінного кримськотатарського народу», — підвели підсумок у представницькому органі кримськотатарського народу.

Раніше у коментарі QIRIM.News голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пропозиція передати Крим під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму, є абсолютно неприйнятною.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму. Таку думку він висловив на nightcap дискусії на 20-ій щорічній зустрічі YES у Києві.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму», - Ташева про пропозицію Сікорського

news-pic

«Абсолютно неприйнятна і цинічна», - Чубаров про пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для підготовки референдуму

news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових