Ліна Тимошина

Міжнародні місії мають відвідувати судові засідання над політв'язнями на території росії, - брат політбранця Февзі Мамутов у Женеві

mainnews-id
Учасники події також наголосили на важливості міжнародного тиску на росію для забезпечення відповідності умов утримання в’язнів гуманітарним стандартам.

Міжнародні місії мають відвідувати судові засідання над політв'язнями, які відбуваються на території росії.

На цьому наголосили представники української делегації під час side event, який відбувся в рамках 57-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, повідомив брат політв'язня Алі Мамутова, депутат Одеської обласної ради Февзі Мамутов на сторінці у Facebook.

«На сьогоднішньому side event, який відбувся в рамках 57-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, висловили низку важливих закликів щодо підтримки політичних в’язнів, військовополонених і цивільних полонених, що утримуються на території росії. Серед ключових ініціатив — необхідність відвідування міжнародними місіями судових засідань, які відбуваються на території рф», - написав Мамутов, який входить до складу делегації.

Крім того, за його словами, висловили нагальну потребу відвідування тюрем та СІЗО, щоб забезпечити дотримання правил утримання політв’язнів та інших ув’язнених, згідно з міжнародними нормами.

Учасники події також наголосили на важливості міжнародного тиску на росію для забезпечення відповідності умов утримання в’язнів гуманітарним стандартам.

«Окремо був підкреслений критичний аспект впливу на процеси обмінів, щоб домогтися звільнення політв’язнів, військовополонених і цивільних», - зазначив Мамутов.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин