Ліна Тимошина

«Можливостей для ударів по військових об'єктах Криму точно буде більше», - експерт про ураження ворожих зенітних ракетних дивізіонів

mainnews-id
Це суттєві втрати для окупантів

Ураження російського зенітного ракетного дивізіону С-400 та двох зенітних ракетних дивізіонів С-300 в окупованому Криму є суттєвими втратами для окупантів. І втрати ці сприятимуть подальшій демілітаризації півострова.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у коментарі QIRIM.News.

«Це суттєві втрати, тому що це дуже важливі системи ППО. Особливо, С-400. Вони досить дорогі й сучасніші, ніж С-300. Завдання їхнє, звичайно, прикривати небо над Кримом, зокрема, протидіючи українським атакам. Тому, виходячи з цього, можливостей для більш ефективних та інтенсивних ударів по військових об'єктах російських військ у Криму зараз буде точно більше», — сказав військовий експерт.

На його думку, Україна зараз реалізує комплексну стратегічну операцію з ізоляції російського ворожого угрупування військ у Криму.

«Тобто, створюються умови, які будуть сприяти подальшій демілітаризації півострова і нанесенню ударів, зокрема, із застосуванням авіації і систем ATACMS. Мета цього – розширення спроможностей, коли в нас з'являться, зокрема, додаткові ракети, а так само літаки F-16, наростити кількість ударів з повітря і збільшити кількість ударів з моря за допомогою надводних дронів. Щоб навіть без проведення сухопутної операції нанести доволі значні втрати і збитки російським військам у Криму. І зробити ціну їхнього перебування там занадто високою для них», — пояснив Мусієнко.

А у майбутньому, коли з'являться можливості та будуть відповідні умови, звичайно, провести й комбіновану операцію, яка включатиме, зокрема, й висадку десанту морської піхоти, якої росіяни дуже бояться, зауважив експерт. Тому окупанти укріплюють берегову лінію в районі Євпаторії.

Військовий експерт зазначив, що удари по ППО окупантів передують наступним атакам по інших військових об'єктах.

«Ми можемо простежити тенденцію, що українські війська протягом кількох тижнів планомірно систематично уражали об'єкти ППО — і стаціонарні, і пересувні. Уражали радари, уражали станції виявлення, як було, наприклад, на Ай-Петрі або в Алушті, потім системи ППО. І в подальшому можливості для атак збільшуються. Тобто, ті райони, які російські війська перекривали й унеможливлювали атаки, вони відкривають. Це і військові об'єкти, це безпосередньо військові частини, склади, аеродроми, це і логістичні можливості, такі як Кримський міст, наприклад», - розповів Мусієнко.

Як повідомляли QIRIM.News, Сили оборони України завдали успішних ударів по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя, а також по двох ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 біля Чорноморського та Євпаторії.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин