Микола Шевчук

На місцевих виборах у Туреччині перемагає опозиційна Республіканська народна партія

mainnews-id
Опозиція перемагає в Стамбулі та Анкарі

Політична сила чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана – «Партія справедливості і розвитку» (ПСР) вперше зазнає поразки на місцевих виборах від головної опозиційної Республіканської народної партії з моменту його приходу до влади 2002 року.

Про це повідомляє Reuters, цитує «Європейська правда».

Зазначається, що після підрахунку більшості голосів представник опозиції Екрем Імамоглу лідирує на 10% у перегонах за посаду міського голови Стамбула – найбільшого міста Туреччини. Водночас його Республіканська народна партія зберегла за собою контроль над столицею Анкарою та здобула 15 посад очільників в інших містах по всій країні.

"Якщо ми припустилися помилки, ми її виправимо. Якщо нам чогось не вистачає, ми це допрацюємо", – зазначив Ердоган і підкреслив, що «перемогла демократія».

За даними підрахунку бюлетенів, з майже 93% виборчих урн, відкритих у Стамбулі, Імамоглу отримав 50,92% підтримки порівняно з 40,05% за кандидата від ПСР Мурата Курума – колишнього міністра в уряді Ердогана.

Часткові офіційні результати, оприлюднені державним агентством Anadolu, показали, що ПСР та її головний союзник втратили посади мерів у 19 ключових муніципалітетах, зокрема великих містах Бурса та Баликесір.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин