Ліна Тимошина

«Направлятиму клопотання щодо залучення мене в якості захисника разом із діючим адвокатом», - Ладін

mainnews-id
Позбавлення його адвокатської ліцензії називає незаконним

Адвокат Олексій Ладін, який захищає, зокрема, кримських політв'язнів, називає позбавлення його адвокатської ліцензії незаконним і несправедливим. Рішення російської Адвокатської палати він оскаржуватиме.

Про це Олексій Ладін розповів у коментарі QIRIM.News.

За його словами, рішення ні з юридичної, ані з морально-етичної точки зору, не витримує жодної критики.

«Я не вважаю себе винним ні в адміністративних правопорушеннях, я їх оскаржую, наразі вони в касації, шанси досить примарні. У будь-якому випадку, я не вважаю себе винним у вчиненні адміністративних правопорушень, ані в порушенні Кодексу адвокатської етики. І вчорашнє рішення Ради палати я буду оскаржувати», - сказав Ладін.

Надалі він збирається продовжувати захищати своїх підзахисних у тих справах, де це можливо. Зокрема, як захисник – разом з адвокатом.

«По тих справах, по яких наразі триває судочинство у суді першої інстанції, я планую направляти клопотання щодо залучення мене в якості захисника разом із діючим адвокатом. Така практика існує і закон таке дозволяє, знову ж таки на розгляд суду. Сподіваюся, що дві (справи - ред.) я зможу довести», - зазначив він.

А у справах, які перебувають на попередньому слідстві, у Ладіна вже не буде можливості працювати як адвокат.

«Але наразі є можливість працювати у рамках Кодексу адміністративного судочинства і по цивільних справах – щодо моїх підзахисних, інших осіб, яких притягали до адміністративної відповідальності. Поки все не визначене, у будь-якому разі я буду оскаржувати, рішення не остаточне, будемо розбиратися, дивитися. Але я вважаю це рішення несправедливим і незаконним», - наголосив Ладін.

Адвокат зауважив, що приводом для позбавлення його ліцензії стали порушені проти нього торік дві адміністративні справи. Перша - за нібито «розміщення екстремістської символіки» - насправді, за фотографію українського прапора і кримськотатарської тамги з надписом «Ми не екстремісти, ми не терористи».

«То було фото родича одного з його підзахисних – кримських татар, яких звинувачують в участі в терористичній організації за відсутності будь-яких терористичних дій. Власне, це фото у мережі було розміщене, якщо я не помиляюся, ще у 2018 році", - розповів адокат.

Також тоді щодо нього порушили ще одну адміністративну справу – за статтею про «дискредитацію збройних сил російської федерації» за перепост посилання про те, що збройні сили рф у Харківській області при обстрілах застосовували касетні боєприпаси.

"Хочу сказати, що цей факт підтверджений, в тому числі й експертами ООН, і ця інформація на офіційному сайті ООН», - нагадав Олексій Ладін.

За ці «адмінпорушення» окупаційний суд Сімферополя визнав винним Ладіна і призначив йому 14 діб адмінарешту і штраф.

Пізніше міністерство юстиції рф направило в адвокатську палату подання про порушення дисциплінарного провадження через нібито порушення Кодексу адвокатської етики. А 25 липня Рада палати ухвалила рішення про позбавлення Ладіна статусу адвоката.

Як повідоляли QIRIM.News, 25 липня Кваліфікаційна комісія адвокатської палати Тюменської області позбавила ліцензії на зайняття адвокатською діяльністю російського правозахисника Олексія Ладіна, який захищав кримських політв’язнів та був адвокатом у справах викрадених з новоокупованих територій українців.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Оголошено підсумки засідання у форматі «Рамштайн»: яке озброєння нададуть союзники Україні

news-pic

В мечеті вперше після обстрілу провели пʼятничну молитву

news-pic

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

news-pic

У Києві відбувся завершальний концерт Всеукраїнського благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

news-pic

У «Дію» додали нові військові облігації з назвами міст на українському узбережжі

news-pic

«Чергова акція залякування», - юристка Коротких про вручення кримськотатарським активістам «попереджень»

news-pic

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

news-pic

Силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам «попередження» перед незаконними виборами, – Чубаров