Микола Шевчук

Нічна атака загарбників: у Харкові семеро загиблих, з них троє дітей

mainnews-id
У Харкові росіяни влучили у нафтобазу, що спричинило численні пожежі та загибель людей

В ніч на 10 лютого російські окупанти атакували 31 ударним БпЛА типу “Shahed-136/131” з Балаклави та мису Чауда (Крим) та з Курської області (рф). В результаті дій загарбників у Харкові загинуло семеро людей, з них троє дітей.

Зокрема, пресслужба Командування Повітряних Сил Збройних Сил України (ЗСУ) зазначила, що основні напрямки удару - Одещина та Харківщина.

“До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи знищено 23 «шахеди» у межах Одеської та Харківської областей”, - сказано в повідомленні.

Зі свого боку, Голова Харківської військової обласної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що влучання зафіксували у Немишлянському районі міста Харкова. Виникло кілька масштабних пожеж через влучання в нафтобазу. В одному з приватних житлових будинків загинула вся родина з 5 людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики).

Загоряння сталось через витік палива на вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті.

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина.

Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік.

Наразі один резервуар нафтобази, куди було здійснене влучання, ще заповнений, тому небезпека зберігається. За словами чиновника, уже евакуйовано 50 людей. Чотири людини врятовано, серед них одна дитина. До ліквідації наслідків обстрілів загалом залучено 36 підрозділів ДСНС – це понад 200 рятувальників.

Фото результатів нічної атаки окупантів: Олег Синєгубов

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин