Ліна Тимошина

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

mainnews-id
Нині бранець перебуває в СІЗО ульяновська

Окупаційний Верховний суд Криму не задовольнив скаргу юриста Рустема Кямілєва на неодноразове видворення в ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.) у в'язниці №1 димитровграда ульянівської області політв'язня Ельдара Кантимирова.

Про це повідомила Кримська солідарність.

У квітні Кямілєв і Кантимиров намагалися оскаржити видворення до ШІЗО у суді першої інстанції. Кантимиров також заявив суду, що адміністрація в'язниці не видавала йому змінного одягу за сезоном. Сімферопольський райсуд відмовив у вимаганні зйомки з відеореєстратора кримського татарина та не задовольнив саму скаргу.

Юрист повідомив також, що окупаційний Верховний суд Криму на стадії апеляції також відмовився вимагати відеореєстрацію та викликати свідків.

«Ми вважаємо, що (наше – ред.) право (на захист – ред.) було у грубій формі порушене обома судами. Ми на цьому не зупинимося. Будемо оскаржувати в касації та добиватимемося правди», — зазначив Кямілєв.

Він додав, що його підзахисний вже перебуває не у в'язниці ульянівської області, а в СІЗО ульянівська.

Юрист розповів також, що Ельдара вивозили до лікарні і мали повернути до в'язниці. Але там стверджують, що більше він до неї не повернеться, і відправили його етапом до колонії. Речі політв'язня залишилися у в'язниці димитровграда.

Востаннє про відправлення Ельдара Кантимирова у ШІЗО стало відомо у квітні минулого року. Там його утримували кілька місяців і продовжували перебування там під різними приводами. Тоді бранець розповідав, що причиною утримання в карцері було те, що кримські татари – громадяни України.

Окупанти затримали Ельдара Кантимирова 10 червня 2019 року після масових обшуків в помешканнях кримських татар у Криму.

16 серпня 2021 року Південний окружний військовий суд ростова-на-дону виніс вирок фігурантам «алуштинської групи» Хізб ут-Тахрір. Ельдара Кантимирова засудили до 12 років позбавлення волі.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин