Микола Шевчук

Окупанти оштрафували дружину Ельдара Якубова за спробу сфотографувати чоловіка

mainnews-id
Інцидент стався в "суді" 17 січня

Так званий Київський районний суд Сімферополя затвердив штраф у розмірі тисячу рублів Айше Якубовій за спробу сфотографувати чоловіка на так званому судовому процесі.

Про це розповів юрист Рустем Камільов, цитує «Кримська солідарність».

Сторона захисту намагалася заперечити рішення «суду першої інстанції» в апеляційній скарзі.

17 січня в так званому Київському райсуді на Айше Якубову склали протокол за невиконання розпорядження «пристава» — відразу після закінчення «судового» засідання вона спробувала сфотографувати свого чоловіка Ельдара Якубова, заарештованого в серпні 2023 року в Бахчисараї за звинуваченням в організації в діяльності терористичної організації. Жінка одразу ж видалила зроблене фото на вимогу пристава, але його це не влаштувало.

14 березня за складеним ним протоколом, так званий суд призначив жінці штраф одну тисячу рублів. Як зазначив Кямільов, Айше не перешкоджала вимогам пристава і одразу їх виконала. Але суд цей аргумент не прийняв.

Нещодавно Айше Якубова отримала дозвіл на перше побачення з чоловіком у сімферопольському СІЗО-2, у якому їй відмовляли понад вісім місяців. На зустрічі чоловік зазначив, що з 11 виданих йому матеріалів справи аж три містять у собі всю історію відмов на заяви про побачення від дружини. Нагадаємо, 24 серпня 2023 року о четвертій ранку російські силовики увірвалися до будинків шістьох кримських татар — Сейдамета Мустафаєва, Ельдара Якубова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва.

П'ятеро чоловіків — цивільні активісти та багатодітні батьки, а у Сейтумерова нещодавно народилася дитина. Абдулмеджит — рідний брат двох політв'язнів з Бахчисараю Османа та Сейтумера Сейтумерових, заарештованих у березні 2020 року та засуджених до 17 та 14 років позбавлення волі.

Фото: «Кримська солідарність»

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин