Микола Шевчук

Загарбники залишили в силі «вирок» бранцям Ібрагімову та Федорову

mainnews-id
Чоловіків обвинувачують в участі в ісламській партії

Верховний суд російських окупантів розглянув касаційну скаргу на вирок у справі «другої бахчисарайської групи» та залишив у силі терміни, призначені Ернесту Ібрагімову та Олегу Федорову. Вони продовжуватимуть відбувати термін у 13 років кожному.

Про це повідомила юрист Ліля Гемеджі, цитує "Кримська солідарність".

Як зазначила Гемеджі, сторона захисту в суді наводила докази про незаконність «рішень першої та другої інстанції», оскільки вони ґрунтуються на законі від 2003 року, який втратив чинність.

Вона підкреслила, що вирок підлягає скасуванню, а Ернест Ібрагімов та Олег Федоров мають бути виправдані. Однак суд ці докази проігнорував і залишив вирок чинним.

Перед судовим засіданням захисники встигли поспілкуватись з Ернестом Ібрагімовим. Він розповів про умови утримання. Зараз він працює на виробництві в'язниці балашова саратовської області - займається пошиттям взуття для ув'язнених та співробітників в'язниці.

Кримський татарин додав, що у магазині за в'язниці досить обмежений асортимент. Ув'язнені також мають можливість замовляти літературу з бібліотеки. Крім того, разом із Ібрагімовим у камері перебуває громадянин Киргизстану, який володіє англійською мовою. Завдяки цьому вони мають можливість отримувати інформацію з іноземних каналів новин.

Нагадаємо, Ібрагімова та Федорова визнали учасниками політичної партії Хізб ут-Тахрір, яку 2003 року Верховний суд рф визнав «терористичною». На території України та більшості європейських країн організація діє без обмеження на рівні національних законодавств.

За версією загарбників, політв'язні зустрічалися на таємних зборах, де обговорювали заборонену літературу. Засекречені свідки підтвердили, що кримські татари брали участь у цих зустрічах.

Перші три з половиною роки із призначених 13 років позбавлення волі вони мають провести у в'язниці, потім їх переведуть до колонії суворого режиму. Їм також призначили рік обмеження волі після того, як вийдуть на волю.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин