Асіф Алієв

Омбудсман просить поліцію перевірити "жарт" про мусульман

mainnews-id
Йдеться про розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець просить Національну поліцію перевірити жарт українського стендап-коміка Антона Стенюка стосовно розпалювання релігійної ворожнечі та образи почуттів вірян.

Про це Лубінець написав у коментарі до публікації глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова у Facebook.

"Направив листа на адресу Національної поліції України щодо проведення перевірки та порушення кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України, а саме розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образи почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями", - заявив омбудсман.

1727336504869.jpg

Нагадаємо, Стенюк під час свого сольного концерту під назвою "Чуттєвий" фактично закликав вбивати мусульман.

"Ця війна (між рф та Україною - прим.ред) - це просто нонсенс. Я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі ще так багато мусульман", - сказав він, нібито пожартувавши.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав ці слова коміка відкритим випадом проти людей за релігійною ознакою.

Редакція QIRIM.Media, яка перша звернула увагу на висловлювання Стенюка, звернулася до начальника Головного Управління Національної поліції в місті Києва Дмитра Шумейка у зв'язку з висловлюванням коміка.

Пізніше Антон Стенюк опублікував відео з вибаченням. Він заявив, що жарт був недоречним.

"Я глибоко шкодую, що міг образити багатьох людей. Зокрема, представників мусульманської спільноти. Я не мав на меті принизити когось або ображати за релігійною ознакою",- заявив стендапер.

Засудження жарту пролунало й від Об'єднаної єврейської спільноти України – найбільшої Всеукраїнської єврейської організації.

Там зазначили, що крім зневаги до мусульман, також є наявні ознаки порушення Закону «Про протидію та запобігання антисемітизму в Україні».

Комік, як відомо, заявив, що вбивати мусульман "зараз не на часі. Тим паче, що цим займаються іудеї".

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин