Ліна Тимошина

«Останній залізничний пором, який окупанти використовують для забезпечення Криму морським шляхом», - експерт Заблоцький про ураження «Славянина»

mainnews-id
Це дуже важливий удар стратегічного значення

Пошкодження Силами оборони України порому окупантів «Славянин» є важливим ударом стратегічного значення.

Про це у коментарі QIRIM.News заявив військово-морський експерт, оглядач Defence Express, капітан I рангу у відставці Володимир Заблоцький.

Він розповів, що до незаконного будівництва Керченського мосту Крим мав поромне сполучення між Керчю та портом «Кавказ» - автомобільний і залізничні пороми. Станом на зараз «Славянин» у порту «Кавказ» - це останній залізничний пором, який окупанти використовують для забезпечення Криму морським шляхом.

«Славянин» - залізничний пором і його важливість полягає у тому, що це останній пором залізничний, який був у окупантів. Попередньо, два такі пороми були ушкоджені. Один навіть такий, що не може бути відремонтований або в перспективі дуже багато часу буде потрібно. Це останній», - наголосив Заблоцький.

За його словами, важливість цього об'єкту полягає в тому, що на нього окупанти заганяють вагони з боєприпасами та іншими товарами військового призначення та технікою.

«Він виходить у море – у протоку, приходить у Керч, звідти вони залізницею прямують на фронт. Це дешевший спосіб, ніж гнати автомобілем через міст і таке інше, менш витратний. Тобто, противник позбавлений дуже-дуже важливої складової. Зараз вони будуть відчувати певні проблеми з логістикою завдяки цьому. Це дуже важливий удар стратегічного значення», - заявив експерт.

Він пояснив, що окупанти ще використовують можливості Керченського мосту, але дуже обмежено. Тому що, зокрема, після першого удару по ньому було пошкоджено залізничну колію.

«Вони возять, але не повним складом, а так – пять-шість вагонів. Це дуже багато часу, а тут: раз-два, зменшить постачання (…) Без залізничного порому їм буде складніше, скажімо так, забезпечувати війська в Криму», - резюмував Заблоцький.

Нагадаємо, 23 липня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що угруповання сил і засобів Військово-морських Сил ЗС України разом із підрозділами інших складових Сил оборони, в порту «Кавказ» завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому «Славянин».

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Оголошено підсумки засідання у форматі «Рамштайн»: яке озброєння нададуть союзники Україні

news-pic

В мечеті вперше після обстрілу провели пʼятничну молитву

news-pic

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

news-pic

У Києві відбувся завершальний концерт Всеукраїнського благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

news-pic

У «Дію» додали нові військові облігації з назвами міст на українському узбережжі

news-pic

«Чергова акція залякування», - юристка Коротких про вручення кримськотатарським активістам «попереджень»

news-pic

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

news-pic

Силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам «попередження» перед незаконними виборами, – Чубаров