Микола Шевчук

Голова МЗС Чехії Липавський передав листівку на ім'я бранця кремля Нарімана Джеляла

mainnews-id
Чехія є однією “з послідовних політичних та військових союзників України у її війні проти російської агресії”

Посольство Чехії в Україні передало до Меджлісу кримськотатарського народу листівку від міністра закордонних справ Чехії Яна Липавського на адресу першого заступника Голови Меджлісу, бранця кремля Нарімана Джеляла.

Про це повідомив Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Днями Посольство Чеської Республіки у Києві передало до Меджлісу кримськотатарського народу листівку від міністра закордонних справ Чехії Яна Липавського на адресу першого заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, якого російськими окупантами ув’язнено на 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Дякуємо міністру закордонних справ Чеської Республіки Яну Липавському. Знаємо, що цей жест є свідченням величезної роботи, яку проводять політики та влада Чехії на підтримку України у звільненні Криму та інших окупованих російськими варварами територій України”, - сказано в повідомленні.

Політик нагадав, що Чехія є однією “з послідовних політичних та військових союзників України у її війні проти російської агресії”. Зокрема, у минулому році Прага прийняла учасників Другого парламентського саміту Кримської платформи, у якому взяли участь і виступили члени Меджлісу кримськотатарського народу.

“Протягом 2023 року у Києві та Празі відбулися низка зустрічей керівництва та членів Меджлісу кримськотатарського народу з Президентом Чехії Петром Павелом, головою Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчилом, головою Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки пані Маркетою Пекаровою Адамовою. Кримськотатарські громадські організації реалізують разом зі своїми чеськими партнерами низку культурно-просвітницьких проектів Чеські офіційні особи на міжнародних майданчиках постійно виступають на захист кримських політв'язнів, приділяють особливу увагу стану прав кримськотатарського народу в окупованому російськими варварами Криму”, - написав Чубаров.

Нагадаємо, 3 і 4 вересня 2021 року Сімферополі та в Євпаторії окупанти затримали п'ятьох кримських татар. Серед них - заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял і брати Азіз і Асан Ахтемови. Їх звинуватили у підриві газопроводу в селі Перевальному.

21 вересня 2022 року окупаційний Верховний суд Криму засудив Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі на 1,5 року.

Асана Ахметова окупанти засудили до 15 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік. Азіза Ахтемова - до 13 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік.

ФОТО: Рефат Чубаров

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин