Ліна Тимошина

«Подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму», - Ташева про пропозицію Сікорського

mainnews-id
Єдиним планом, запропонованим світу щодо завершення цієї війни, має бути український план

Єдиним планом, запропонованим світу щодо завершення цієї війни, має бути український план. Будь-які пропозиції щодо передачі Криму під протекторат чи проведення нових референдумів суперечать принципам міжнародного права та підривають суверенітет України.

Про це заявила Постійна Представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева у Facebook, коментуючи думку міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, висловленої під час nightcap дискусії на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві щодо передачі Криму мандат ООН для підготовки референдуму.

Вона зауважила, що безперечно високо цінує зусилля партнерів України у пошуку варіантів досягнення миру в Україні та зупинення цієї кровопролитної війни.

«Однак, як це неодноразово висловлювали лідери нашої держави і насамперед Президент України Володимир Зеленський, єдиною формулою миру, єдиним планом, запропонованим світу щодо завершення цієї війни, має бути український план. Саме тому прикро читати новини про заяви, хоч і персональні, щодо майбутньої долі Криму, особливо з огляду на події, які відбулися з 2014 року», - написала Ташева.

Представниця президента в АР Крим наголосила, що Автономна Республіка Крим та місто Севастополь були й залишаються невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Будь-які пропозиції щодо передачі Криму під протекторат чи проведення нових референдумів суперечать принципам міжнародного права та підривають суверенітет України.

«Після незаконної окупації Криму у 2014 році мешканці півострова зазнали систематичних порушень прав людини, переслідувань та репресій. Особливо це стосується кримських татар та українців, які стикаються з дискримінацією, незаконними затриманнями та обмеженнями свободи слова і віросповідання», - заявила Ташева.

Відбувається цілеспрямована зміна демографічного складу населення через переселення громадян російської федерації на територію Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Масова пропаганда та інформаційна ізоляція спрямовані на викривлення реальної ситуації та придушення будь-яких проявів проукраїнських настроїв.

«У таких умовах подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму. Ми твердо стоїмо на позиціях Формули Миру Президента України Володимира Зеленського, яка передбачає повне відновлення територіальної цілісності України, виведення іноземних військ та відновлення контролю над державним кордоном. Лише дотримання цієї формули може забезпечити всеосяжний, справедливий і тривалий мир у регіоні», - підкреслила Представниця президента в АР Крим.

Вона висловила сподівання на подальшу солідарність і підтримку з боку міжнародних партнерів у протидії агресії та захисті принципів міжнародного права.

«Віримо, що спільними зусиллями зможемо відновити справедливість та забезпечити безпеку і добробут всіх громадян України, включаючи жителів Криму», - додала Ташева.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму. Таку думку він висловив на nightcap дискусії на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров у коментарі QIRIM.News заявив, що пропозиція передати Крим під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму, озвучена міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським під час дискусії на 20-ій щорічній зустрічі YES у Києві, є абсолютно неприйнятною і цинічною.

Фото: Facebook/Таміла Ташева

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму», - Ташева про пропозицію Сікорського

news-pic

«Абсолютно неприйнятна і цинічна», - Чубаров про пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для підготовки референдуму

news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових