Микола Шевчук

Політичному бранцю Руслану Нагаєву терміново потрібна операція

mainnews-id
Чоловіка затримали окупанти у 2019 році

Засудженого російськими окупантами до 13 років позбавлення волі 60-річного політв'язня Руслана Нагаєва вивезли до тюремної лікарні при в'язниці №1 міста верхньоуральська челябінської області. Йому терміново потрібна операція.

Про це повідомила дочка бранця Севіль Нагаєва в коментарі QIRIM.News.

У кримського татарина є хронічне захворювання, яке зараз перейшло у запальну стадію. За словами доньки, чоловіка вже двічі вивозили до тюремної лікарні на лікування — протягом місяця і допомагали лише послабити симптоми.

Тільки після того, як родина бранця запросила до тюремної лікарні приватного лікаря, він діагностував, що бранець має запалення і потребує медичного втручання.

За кілька днів після лікування в лікарні Нагаєва повернули до в'язниці, але у нього стався напад. Його знову вивезли до тбремної лікарні та провели лікування, проте воно не допомогло. Севіль Нагаєва зазначила, що, швидше за все, чоловіка оперуватимуть в міській лікарні. Про конкретну дату операції їй невідомо. Наразі бранець почувається задовільно.

Раніше Руслан Нагаєв не раз заявляв, що йому потрібна допомога вузького лікаря-фахівця, проте адміністрація в'язниці залишила його прохання поза увагою.

Політв'язень страждав від високого артеріального тиску та болі в у нирках та протягом півтора року не отримував у в'язниці необхідного лікування.

Нагадаємо, Руслан Нагаєв займався підприємницькою діяльністю в Алушті та проводив релігійні обряди для односельців.

Його затримали 10 червня 2019 року у Криму після обшуку у будинку. 16 серпня 2021 року Південний окружний військовий суд в особі Романа Сапрунова ухвалив вирок фігурантам «алуштинської групи» Хізб ут-Тахрір. Руслана Нагаєва засудили до 13 років. Апеляційний військовий суд у власисі московської області залишив рішення чинним.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин