Ліна Тимошина

Політув'язнена Ірина Данилович страждає від болю у серці та головного болю

mainnews-id
Рецепти на ліки від російських лікарів можна отримати лише після етапування для обстеження

Політув'язнена, громадянська журналістка Ірина Данилович, засуджена окупантами до семи років за ґратами, страждає від болю у серці та головного болю.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

«Як стало відомо Кримськотатарському Ресурсному Центру, 45-річна політувʼязнена Ірина Данилович, яка відбуває покарання в колонії Ставропольського краю, втратила слух на ліве вухо після отиту. Крім цього, ліва сторона її тіла німіє після мікроінсульту, а також жінка постійно скаржиться на сердечний та головний болі», - йдеться у повідомленні.

Правозахисники КРЦ зауважили, що якби жінці була надана своєчасна медична допомога, то цих наслідків можна було б уникнути.

«Але, звісно, адміністрація російської колонії ігнорує скарги на погіршення здоров’я, а передача ліків від рідних і волонтерів обмежується лише однією таблеткою», - акцентували в КРЦ.

Зазначається, що для того, аби мати усі необхідні ліки, Ірині потрібні рецепти від російських лікарів, які можна отримати лише після жорстокого етапування для обстеження.

«Жінку перевозять до лікарів у Мінводи, розташовані за 300 км від колонії, в ізоляторах автозаків («стаканах»), що призводить до ще більшого виснаження. Після таких «подорожей» зникає будь-яке бажання просити про медичну допомогу в окупантів», - додали в КРЦ.

Нагадаємо, Ірина Данилович зникла 29 квітня 2022 року в окупованому Криму, коли поверталася з роботи. Того ж дня окупаційні силовики провели обшук у неї вдома.

28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу у розмірі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Окупаційний Верховний суд Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування у колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців.

Ірина Данилович заявляла про тортури і залякування. У СІЗО стан її здоров'я погіршився. Жінка оголошувала голодування з вимогою надати їй медичну допомогу. Торік вона повністю втратила слух на ліве вухо.

Фото: "Кримський процес"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«В Криму майже не залишилось родин, де б не було в'язнів кремля», — Лутфіє Зудієва

news-pic

«Кримськотатарській діаспорі треба спланувати свою діяльність», — Наріман Джелял

news-pic

«Сім років я існую у світі розбитих доль, мертвих душ і наглядачів», - політв'язень Сейран Салієв

news-pic

«Велика вдячність парламентарям», — Чубаров про рішення Естонії визнати геноцидом депортацію 1944 року

news-pic

Понад 60% українців загалом підтримують створення кримськотатарської національної автономії – дослідження

news-pic

Естонія визнала депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду

news-pic

«У Туреччині є простір для роспропаганди», — Наріман Джелял

news-pic

Захисник прав кримських татар: 117-річниця з дня народження Петра Григоренка