Асіф Алієв

Політв'язень Джеппаров доставлений до тюрми на крайньому півдні рф

mainnews-id
Раніше бранець утримувався у в'язниці Верхньоуральська Челябінської області

Засуджений до 17 років ув'язнення муедин з Білогірського району Криму Айдер Джеппаров прибув до виправної колонії №5 у місті Коряжма Архангельської області.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Маргарита Джеппарова.

Раніше політв'язень утримувався у в'язниці Верхньоуральська Челябінської області. За вироком він мав провести у в'язниці три роки.

Як розповіла дружина Айдера, начальник в'язниці Верхньоуральська ще у червні 2022 року «не хотів приймати» політв'язня, бо той уже відсидів у СІЗО три роки і його мали відразу етапувати до колонії. Але це сталося тільки зараз, через два роки.

Варто сказати, що значна частина Архангельської області рф знаходиться на крайньому півдні росії, де суворий клімат. Нагадаємо, у лютому цього року через онкологічне захворювання помер син Айдера та Маргарити — Абдуллах Джеппаров. Йому було 13 років. Батько не зміг поховати свого сина та попрощатися з ним.

Айдера Джеппарова, Енвера Омерова та його сина Різу затримали 10 червня 2019 року. У січні 2021 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону визнав Джеппарова винним в участі в організації "Хізб ут-Тахрір" та засудив до 17-ти років позбавлення волі.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав росію звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи фігурантів «білогірської» групи. Правозахисники в Україні та росії визнали їх політичними в'язнями.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин