Ліна Тимошина

Політв'язня Азіза Ахтемова етапували в невідомому напрямку – дружина бранця

mainnews-id
У Азіза Ахтемова якраз мав завершитися термін у в'язниці

Політв'язня Азіза Ахтемова 4 вересня етапували з вʼязниці міста Єнісейська Красноярського краю рф у невідомому напрямку.

Про це повідомила його дружина Аділе Ахтемова у Facebook.

«4 вересня мого чоловіка Азіза Ахтемова вивезли на етап з ФКК Т-2 по Красноярському краю міста Єнісейська. На мої численні дзвінки у тюрму про уточнення інформації, що з ним трапилося, де він перебуває і в якому стані, я дізнатися не змогла, оскільки телефони ФКУ по Красноярському краю міста Єнісейська не відповідають», - написала Аділе Ахтемова.

Дружина політв'язня додала, що на її електронний лист до в'язниці з проханням повідомити, куди етапували Азіза, їй відмовили в наданні такої інформації. Аргументували тим, що третім особам вони можуть її не надавати.

Водночас експолітв'язень, перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял написав на сторінці у Facebook, що у Азіза Ахтемова якраз мав завершитися термін у в'язниці.

«У Азіза саме мав завершитися термін утримання у вʼязниці і він мав бути направлений у колонію суворого режиму. Але рідним навіть не повідомили про етап. Не кажучи вже про його кінцевий пункт», - написав Джелял.

Нагадаємо, братів Азіза і Асана Ахтемових окупанти затримали 3 та 4 вересня 2021 року за підозрою у «підриві газопроводу у селі Перевальне». Таке саме звинувачення інкримінували й затриманому тоді першому заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу. Згодом окупаційний суд засудив Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі, а Азіза і Асана Ахтемових – до 15 та 13 років, відповідно. Наріман Джелял був звільнений із російського полону в рамках обміну 28 червня 2024 року.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин