Ліна Тимошина

Портрет Нарімана Джеляла розіграють на благодійному аукціоні

mainnews-id
Кошти передадуть на потреби Сил оборони України

Портрет першого заступника голови Меджлісу, експолітв'язня, нещодавно звільненого з незаконного російського увʼязнення, Нарімана Джеляла розіграють на благодійному аукціоні. Кошти від нього передадуть на потреби Сил оборони України.

Про це повідомило Представництво президента України в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

У відомстві розповіли, що Джелял завітав у представництво і підписав два портрети з власним зображенням.

Джелял у представництві.jpg

«Постійна Представниця Таміла Ташева поспілкувалася з Наріманом Джелялом, який також підписав два портрети з власним зображенням. Один із портретів буде розіграний на благодійному аукціоні, а кошти передані на потреби Сил оборони України. Друга картина залишиться в офісі Представництва як згадка про те, що боротьба за звільнення наших людей продовжується», - зазначили у представництві.

підпис Джеляла.jpg

Нагадаємо, Нарімана Джеляла окупанти затримали у вересні 2021 року в окупованому Криму – одразу після його повернення з Інавгураційного саміту Кримської платформи, що проходив у Києві. Разом із ним затримали активістів братів Асана та Азіза Ахтемових. Їх звинуватили у «підриві газопроводу» в селі Перевальному.

21 вересня 2022 року окупаційний Верховний суд Криму засудив Джеляла до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі на 1,5 року. Асана Ахметова окупанти засудили до 15 років колонії суворого режиму, Азіза Ахтемова - до 13 років.

28 червня цього року в рамках обміну цивільними полоненими Нарімана Джеляла звільнили з російського полону.

Наріман Джелял в інтерв'ю QIRIM.News розповів, що віра допомогла йому не зламатися у в'язниці.

Фото: Представництво президента в АР Крим

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин