Асіф Алієв

«Посилює наші шанси», — експерт про роль F-16 у звільненні Криму

mainnews-id
Літаки мають підтримувати сухопутну операцію, переконаний керівник Центру військово-правових досліджень

Використання американських винищувачів F-16 зміцнить українські сили, які час від часу завдають доволі успішні удари по військових об'єктах в окупованому Криму.

Про це QIRIM.News розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, для ефективніших ударів по військових об'єктах України знадобилися б F-16 з ракетами, що мають дальність польоту 450 км.

Він переконаний, що якщо Україна застосує весь масив зброї, яку передадуть Києву західні партнери (ракети ATACMS, Storm Shadow, літаки F-16), то в ЗСУ з’явиться більше вогневої міці, яка битиме по лівобережжю Херсонщини і по військових об’єктах в Криму.

«Разом з цим, треба зрозуміти, що літак може виконати допоміжну функцію, але він не може фізично звільнити Крим. Літаки мають підтримувати сухопутну операцію.

Тому я переконаний, що чи не найкращий варіант майбутнього наступу ЗСУ — це лівобережжя Херсонщини та вихід на Крим. Це найсприятливіша ділянка тому, що у нас будуть можливості перерізати логістику до Криму.

Для цього потрібна сухопутна операція і в поєднанні з підтримкою F-16 це посилює наші шанси», — розповів Олександр Мусієнко.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин