Ліна Тимошина

Посол Великої Британії відкрив у своїй резиденції в Києві кімнату, присвячену Криму

mainnews-id
Посольство спеціально замовило у відомих кримськотатарських майстрів традиційні вироби з металу, кераміки та тканини, щоб продемонструвати багату та давню культуру півострова

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс відкрив у своїй офіційній резиденції в Києві кімнату, присвячену темі Криму, його жителям, історії та культурі.

Про це повідомляє Представництво Президента в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

Кримська кімната 2.jpg

«Кімната демонструє історичні зв’язки Великої Британії з півостровом, зокрема, під час Кримської війни, а також підкреслює підтримку Сполученим Королівством територіальної цілісності України», - йдеться у дописі.

Постійна Представниця Президента в АР Крим Таміла Ташева вручила послу від представництва та Головного управління розвідки Міноборони України макет морського дрона Magura V5, який знищив найбільшу кількість російських кораблів у Чорному морі за час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Посол Британії.jpg

У відомстві зазначили, що кримська кімната покликана вшанувати культуру представників корінного народу України — кримських татар.

Кримська кімната 5.jpg

Посольство Великої Британії спеціально замовило у відомих кримськотатарських майстрів традиційні вироби з металу, кераміки та тканини, щоб продемонструвати багату та давню культуру півострова.

Кримська кімната 3.jpg

«У кімнаті також можна побачити автентичні медалі часів Кримської війни, позичені Британському посольству полковим музеєм Легких драгунів. Серед них – медаль, якою посмертно нагородили учасника атаки Легкої бригади під час битви під Балаклавою», - розповіли у представництві.

«Це проєкт, який я замислив після того, як я прибув на посаду посла минулого року. Крим є частиною України, яка особливо важлива в історії Великої Британії. У наших містах є меморіали Кримській війні та вулиці, названі за місцями в Криму. Я хотів продемонструвати цей історичний зв’язок у своїй резиденції, а також показати культуру кримськотатарського народу, який так довго страждав від російських репресій», - сказав Мартін Гарріс.

Посол додав, що нова Кримська кімната в його резиденції підкреслює твердість підтримки Сполученим Королівством територіальної цілісності України та однозначну позицію, що Крим — це Україна.

«Ця подія — неоціненний символ підтримки України та її територіальної цілісності у ці складні часи. Вона без перебільшення є надзвичайно важливою в українсько-британських відносинах. І звісно, підтримка теми Криму та його якнайшвидшого звільнення від окупантів», - підкреслила Таміла Ташева.

Кримська кімната 4.jpg

Фото: Facebook/Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Facebook/Таміла Ташева

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин