Микола Шевчук

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт на кримського «чиновника», який став «міністром» в окупованій частині Запоріжжя

mainnews-id
Колаборанту загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратура Автономної республіки Крим та міста Севастополя (АРК) скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «міністра молодіжної політики Запорізької області», який почав будувати свою «кар’єру» ще з окупованого Криму. Його обвинувачують у вчиненні ряду тяжких злочинів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Чоловік розпочав активну проросійську діяльність ще до окупації півострова. Зокрема, у 2013 році він очолив низку прокремлівських організацій та установ. Виступав за захист російської мови та культури.

З початку окупації Криму рф, він одразу почав займатися координацією діяльності незаконних збройних формувань (НЗФ) на півострові, зокрема, «самооборони Криму» та інше. Чоловік організовував матеріально-технічно забезпечення НЗФ.

«Кар’єра» обвинуваченого стрімко розвивалася, зокрема, він був радником голови ради міністрів окупованого півострова Сергія Аксьонова, а також став депутатом партії «єдіная росія». Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, обвинувачений обійняв посаду «міністра молодіжної політики» у окупованій частині Запорізькій області. За свої «заслуги» чиновник неодноразово отримував нагороди від різних окупаційних адміністрацій», - сказано в повідомленні.

Дії обвинуваченого кваліфіковано як:

  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України);

  • державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції 2014 року);

  • колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин