Асіф Алієв

«Російський наступ буде зупинений», — експерт про військову допомогу США Україні

mainnews-id
Якщо раніше українським військам вдавалося за відсутності цієї допомоги стримувати потужний наступ російських військ, то зараз ситуація дещо покращиться

Запланований російський наступ буде зупинений через американський пакет військової допомоги Україні, за який 20 квітня проголосувала Палата Представників США.

Про це ексклюзивно QIRIM.News заявив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, якщо раніше українським військам вдавалося й за відсутності цієї допомоги стримувати потужний наступ росіян, то тепер ситуація дещо покращиться.

«Це через те, що ми розраховуємо на швидке отримання артилерійських снарядів, ракет ППО та інших засобів, які потрібно буде оперативно доставити на фронт та готуватися до російського наступу. Після цього пакету допомога буде постачатися швидше. Додасться британський пакет військової допомоги. Сподіваюсь, допомогу також нададуть європейські країни. Думаю, що запланований російський наступ буде зупинений», — зазначив він.

Мусієнко сподівається, що Україна отримає далекобійні ракети ATACAMS після того, як президент України Володимир Зеленський мав розмову зі своїм колегою, президентом Джо Байденом.

«Ми на це розраховуємо. Я вважаю, коли ми говоримо про ATACAMS, ракети Storm Shadows — це насамперед для ураження військових об'єктів рф на території окупованого Криму. За таких умов удари по Керченському мосту точно будуть», — наголосив експерт.

Олександр Мусієнко також додав, що отримання нової військової допомоги також позначиться і на безпеці цивільних міст України, які потерпають від ракетних атак російської федерації.

«Отримавши ракети до ППО, ми зможемо збивати більше ракет та російських дронів», — резюмував керівник Центру військово-правових досліджень.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин