Асіф Алієв

Російський суд продовжив арешт фігурантам «п'ятої Бахчисарайської» групи Хізб ут-Тахрір

mainnews-id
Усіх шістьох бахчисарайських активістів неодноразово затримували на акціях підтримки інших заарештованих кримських татар

Південний окружний військовий суд росії продовжив термін утримання під вартою фігурантам «п'ятої Бахчисарайської» групи Хізб ут-Тахрір.

Як повідомляє "Кримська солідарність", Сейдамет Мустафаєв, Ремзі Німетулаєв, Абдулмеджит Сейтумеров, Аметхан Умеров, Руслан Асанов та Ельдар Якубов пробудуть у СІЗО до 24 листопада цього року.

Про це правозахисній організації повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Сьогодні суд озвучив вступну резолютивну частину у справі та відхилив усі клопотання сторони захисту, зокрема, щодо повернення справи прокурору. За словами Курбедінова, захист наполягав на поверненні «для усунення недоліків», через які «неможливо винести загальний вирок». "Ця справа не витримує жодної критики, і ми досить докладно обґрунтували свою позицію", - зазначив Курбедінов.

Суд також не задовольнив прохання захисту про запобіжний захід активістам, залишивши їх під вартою за клопотанням прокурора.

24 серпня о четвертій ранку співробітники ФСБ увірвалися до помешкань шістьох кримських татар — Сейдамета Мустафаєва, Ельдара Якубова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва.

Усіх шістьох бахчисарайських активістів неодноразово затримували на акціях підтримки інших заарештованих кримських татар.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин