Асіф Алієв

Росія хоче запровадити обов'язкову реєстрацію нерухомості в окупованому Криму

mainnews-id
Чим загрожує ігнорування обов'язкової реєстрації – не вказується

Голова комітету Ради Федерації з економічної політики рф Андрій Кутєпов та заступник голови комітету Ради Федераці з науки, освіти та культури Катерина Алтабаєва підготували законопроект про обов'язковий термін реєстрації нерухомості до 1 січня 2026 року для мешканців окупованого Криму та м.Севастополя.

«Законопроєктом пропонується встановити граничний термін надання документів, які є підставою для державної реєстрації прав на нерухоме майно, розташоване на території міста Севастополя та Республіки Крим, для державної реєстрації відповідних прав... у Єдиному державному реєстрі нерухомості – до 1 січня 2026 року», – цитує пояснювальну записку російське держагенство ТАСС.

Як зазначається, наразі документи, видані до анексії півострова, діють без підтвердження з боку російської влади.

Чим загрожує ігнорування обов'язкової реєстрації – не вказується.

Раніше український Регіональний центр прав людини повідомляв, що в Криму знизилася кількість земельних ділянок у власності громадян, яких влада рф вважає іноземцями. Якщо у квітні 2023 року таких земельних наділів було 5803, то до січня 2024-го ця кількість знизилася до 5077.

За останні 9 місяців стало відомо про позбавлення права власності ще 726 громадян або про отримання ними російських паспортів як альтернативного способу захисту. А з моменту ухвалення Указу №201 у 2020 році окупанти відібрали загалом 6 495 ділянок із 11 572 наявних на той час (без урахування Севастополя), – йшлося у повідомленні.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин