Ліна Тимошина

Росіяни розмістили в окупованому Криму новітні ЗРК С-500, — Буданов

mainnews-id
За його словами, це буде їх дослідне застосування

Окупанти розгорнули в окупованому Криму елементи новітнього зенітно-ракетного комплексу С-500.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

"Посилюється система російського ППО. Це цілком очевидно і зрозуміло. Найновіші елементи С-500 з'явилися. Це, в принципі, буде їх дослідне застосування, але вони вже з'явилися там (у Криму, - ред.)", — зазначив Буданов.

За його словами, Керченський міст окупанти досі використовують у військових цілях.

"Поки він є, він буде використовуватись. Те, що поромами основні вантажі возяться - так, це правда. Але через міст теж проїжджає особовий склад, насамперед. Вантажі менше, а для особового складу — це основний шлях", - додав очільник ГУР.

Нагадаємо, у ніч проти 12 червня Сили оборони України атакували російські зенітні ракетні комплекси, які загарбники розгорнули в окупованому Криму. Зокрема, завдали групового ракетного удару по одному ворожому зенітному ракетному дивізіону С-300 неподалік Бельбека, а також двох зенітних ракетних дивізіонах С-400 поблизу Бельбека та Севастополя.

Крім того, 10 червня Сили оборони України завдали успішних ударів по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя, а також по двох ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 біля Чорноморського та Євпаторії.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин